2008/11/30

Cu tata la vot

For the English version of this article click here.

Votul uninominal. Ce a inteles tata si ma gandesc ca poate si altii: "astia ma obliga sa aleg un singur om". Mi-a placut perspectiva si mi-am dat seama de doua lucruri, pe care poate le-as fi stiut dinainte, daca as fi avut un pic de vreme sa cuget asupra acestor alegeri:

1. nu ai de unde alege - lu' tata nu-i placea niciunul dintre canditatii din colegiul unde vota. Pe multi dintre ei nici nu ii stia din doua motive: campanii electorale proaste si o oarecare lipsa de interes din partea votantului (tata se uita doar la stiri si dezbateri, nu se da pe internet si nici nu citeste ziare). Tata ar fi vrut sa aiba o lista cu mai multi candidati din acelasi partid si acolo sa puna votul pe cel pe care il considera demn de votul lui. Adica dorea partidul, dar si un candidat bun. Prin urmare, cauza votului uninominal nu e pierduta, dar sa nu fim "obligati".

2. oamenii nu sunt pregatiti sa voteze persoane - tata il vrea pe Stolojan ca prim-ministru si sa ii fie bine in Cluj, deci vrea PDL-ul la putere. Trebuie sa mai treaca multi ani si candidatii sa fie oameni "vizibili", pentru ca ei sa fie mai importanti decat partidul, iar faptele/planurile lor mai importante decat asa-zisa doctrina.

No comments: