2008/11/02

Burn your brain reading this!

For the English version of this article, click here.

"Ce ..... (bip) de film!". "Moroons!!!" Asta le-as fi raspuns celor din dreapta mea care probabil ca au venit la film pentru ca i-au vazut pe Clooney si pe Pitt pe afis sau ca voiau sa incerce noul cinema din mall. N-ati priceput nimic! Intorcandu-ma la film (Burn after reading) - e destept! Bine jucat! Incepe ca un film serios, ca sa le dea apa la moara celor amintiti in primele randuri, dar de indata ce il vezi pe Pitt jucandu-l pe Chad te prinzi ca e ironic, ca e haz de necaz.

Mor oameni, "agentia" se agita si nu pricepe nimic, dar ascunde cadavre, ca asta stie sa faca... pentru patru operatii estetice. Si nu e despre politica, rusii inca mai vor informatii, dar nu mai vaneaza orice si stau cuminti in cladirea lor imensa, ca americanii sunt capabili sa se impuste intre ei si singuri. Si da, e vorba de vicii. Agentul e dat afara din cauza bauturii, si nu a rusilor, iar celalalt ii ia doar sotia, nu si informatiile. Iar spionii sunt detectivi ce strang dovezi pentru divorturi sau isi aduna tot armamentul sa aresteze o blonda intr-o masina rosie. Si intre timp Putin vegheaza din poza de la Ambasada "Mickey Mouse".

Clooney si Swinton, inamici seriosi si dramatici in Michael Clayton, vor sa iti joace si ei o farsa si sa iti spuna ca si filmul asta e treaba serioasa... dar Swinton nu e decat o doctorita care isi insala sotul (cu Clooney) si ii fura banii lui Malkovich (sotul, bineinteles), iar Clooney - un aventurier dependent de sex si "exercise".

In rest, vreme buna in Washington. Nu se aud mai mult de doua impuscaturi, iar televiziunea vorbeste doar despre Oliver, motanul erou al copiilor. Intre timp, agentia trece la secret dosarul fara sa inteleaga ce e secret si ce nu trebuie sa mai faca, dar important este ca nu mai stie nimeni despre treaba asta: ultimul martor colaboreaza pentru a primi cele patru operatii estetice.

N-ati priceput nimic din ce am scris. Stiu! Mergeti la film, atunci!

1 comment:

Anonymous said...

Chiar azi mă uitam pe lista filmelor de la cinema city şi exact la ăsta mă gândeam să merg. Când l-ai văzut şi eu de ce n-am fost invitat?