2009/05/22

Criza-n V(ant). Mugur vs. Joseph

Dati sfoara in tara, scrieti pe facebook, rulati pe twitter: Romania isi revine din criza. De ce? Cum? Simplu. La noi criza a fost (deja putem spune ca a fost) in forma de V. Cu alte cuvinte, am dat repede cu capul de fundul bazinului, dar ne ridicam la fel de repede la suprafata. Si pana la sfarsitul anului o sa iesim pe plus.

Intre timp, tari mai mari, mai tari, lideri globali inoata fara aer pe fundul negru al oceanului financiar. Faliment dupa faliment, ultimul s-a produs in raiul din Florida. In tarile astea, in general "unite", oamenii (ghinion! a trecut pisica neagra!) traiesc o criza de lunga durata. Si criza lor nu ne ajunge pe noi. Nu, nu... noi il avem pe Mugur - un specialist plin de optimism - si un guvern si o piata financiara cum rar mai gasesti. Masurile anti-criza au fost rapide, bine gandite si am avut bani pusi la ciorap.

Numai ca un laureat nobel in economie si specialist cu experienta, clar-vazator al crizei (un Joseph), spune ca criza va fi de luuunga durata si nu numai in tarile alea unite. Si clar, dar foarte clar si limpede nu e in forma de V. Dar din politete, cu mult tact si cu un zambet fortat, ne spune noua romanilor si altor oameni din economii slab dezvoltate ca poate-poate nu ne va fi asa de greu, cum economia noastra era deja destul de aproape de fundul bazinului. Adica n-am cazut de sus. Incurajator.

2009/05/14

Man's world

"barbatii nu faceau nimic, doar stateau de vorba la cafenea. Magari, camile, autobuze..." (foarte subtila si ironica Isabel Allende) ;)) / "the men were doing nothing, except chatting and drinking coffee. Donkeys, camels, buses..." (Isabel Allende seems to be very ironic and smart in writting) ;))